comprest@comprest.ro | sesizari@comprest.ro
Program Casierie Brasov: L-J: 08.00-17.00 | V: 08.00-14.30

Proiect „De la mic la mare reciclăm”


In data de 26.02.2020 elevii de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr.6 au luat parte la o lecție deschisă pe tema colectării separate a deșeurilor reciclabile și protecția mediului.
Lecția a făcut parte din proiectul „De la mic la mare reciclăm” inițiat de Comprest SA în colaborare cu Primăria Brașov. Lecția a fost una interactivă, presupunând atât lecturarea unei povești, cât și exerciții practice de reciclare. Astfel, prin intermediul personajului „Nom-Nom” elevii au învățat că aruncarea gunoiului la întâmplare este o reală problemă, care duce la poluare și la afectarea stării de sănătate atât a lor, cât și a celor din jurul lor.
După lectură, împreună cu reprezentanții Comprest, micuții au aflat în mod practic cum ar trebui să recicleze deșeurile , ce se intampla cu deseurile reciclabile si in ce recipiente se vor precolecta aceste deseuri. În plus, elevii au mai aflat și ce înseamnă simboluri de pe ambalajele reciclabile și au vizionat și câteva filme despre sortarea deșeurilor reciclabile la depozitul ecologic, dar și care este de fapt drumul deșeurilor pe care ei le aruncă și cum ajung cele reciclabile să fie refolosite sub forma unor produse..

Proiect „De la mic la mare reciclăm”


Operatorul de salubrizare Comprest împreună cu Primăria Municipiului Brașov a desfasurat in data de 25.02.2020 la Colegiul Johannes Honterus proiectul „De la mic la mare reciclăm”, un proiect de informare și conștientizare cu privire la colectarea separata a deșeurilor reciclabile.
Proiectul are scopul de a-i conștientiza pe elevi cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor, astfel încât mediul înconjurător, dar și resursele naturale să fie protejate.
Micuții au învățat cum ar trebui să colecteze deșeurile reciclabile și au făcut și exerciții practice, astfel încât să transmită mesajul mai departe și acasă.
Aceștia au vizionat și câteva filmulețe educative cu privire la procesul tehnologic de reciclare și importanța acestuia în protejarea mediului prin reducerea poluării și economisirea de energie prin utilizarea unor materii prime recuperate din deșeuri.

Proiect “ Daruim comori, crestem oameni MARI”


Proiectul s-a desfasurat in data de 13.02.2020 la sediul societatii COMPREST si s-a adresat copiilor brasoveni de toate varstele.
Acest proiect are scopul de a-i determina pe cei mici sa citeasca mai mult dar si de a-i face sa acorde o mai mare importanta protectiei mediului prin colectarea separata a deseurilor.

Campania „Let’s Do It, România!”


Proiectul și-a propus responsabilizarea cetățenilor față de mediul înconjurător.
SC Comprest SA a participat la toate campaniile Let’s Do It, Romania! organizate, contribuind la salubrizarea zonelor din împrejurimile Brașovului, respectiv Predeal, Fundata, Vulcan, Ghimbav, Brașov. Au fost distribuite materiale (saci, mănuși) necesare colectării deșeurilor care au fost colectate și transportate la depozitul ecologic zonal Brașov.

Proiect “Zilele cartierului Avantgarden Brasov”


In cadrul evenimentului organizat de catre reprezentantii cartierului Avantgarden Brasov, societatea noastra a sustinut activitatea de constientizare a populatiei privind colectarea selectiva, prezentand cu aceasta ocazie si dotarea pe care o detine (recipiente, vehicule, utilaje, etc.).

Proiect „1 Iunie-Ziua Copilului” si „Saptamana gradinita altfel”


Obiectivul acestor proiecte a fost conștientizarea elevilor/copiilor în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, respectiv importanța reciclării și modul corect de separare a deșeurilor.

Proiect UNICEF România, Tin Factory și SC Comprest SA


Obiectivul: susținerea proiectelor UNICEF România prin donarea sumelor aferente valorificării cartușelor/ tonnerelor generate de SC Comprest SA.
El de adresează tuturor agenților economici și instituțiilor publice, având scopul de a transforma un deșeu fără valoare (chiar generator de costuri) într-un ajutor mic, dar prețios, pentru proiectele UNICEF în domeniul educației, sănătății și al protecției copilului.

Campania „Every Can Counts”- parteneriat între Asociația Nonprofit Alucro și SC Comprest SA

Perioada de desfășurare: 08 mai 2012 - 15 martie 2013, 05 decembrie 2013 -15 aprilie 2014.
Locul de desfășurare: școlile generale din municipiul Brașov.
Obiectivele campaniei:
  • conștientizarea importanței reciclării dozelor de aluminiu;
  • însușirea unor depinderi în spirit ecologic în rândul elevilor;
  • implementarea și dezvoltarea unui program activ de comunicare și desfășurare de campanii în școli, focusat pe reciclarea dozelor de aluminiu.