FAQ

 1. Doresc sa contractez un serviciu. Cum pot proceda?
  Ai trei variante: 1) la sediul nostru de pe strada Vlad Țepes, nr. 13, daca ești din Brasov ori la cea mai apropiata casierie; 2) soliciți acest lucru online, folosind formularele puse la dispoziție în secțiunea de CONTACT ; 3) transmiți solicitarea online pe adresa comprest@comprest.ro.
 2. Cum pot afla când se ridică deșeurile reciclabile pe strada mea/în zona mea?
  Pe site-ul nostru, sunt puse la dispoziția utilizatorilor calendarele de colectare din localitățile în care operatorul are contract de delegare. Le poți accesa folosind link-ul: www.comprest.ro/info
 3. Cum pot primi factura?
  În mod standard, factura este transmisă lunar prin reprezentanții companiei de pe teren. Însă, factura poate fi solicitată și online, prin crearea unui cont de client pe platforma AQMETER.
 4. Cum pot face plata serviciilor de salubrizare?
  Pentru achitarea contravalorii serviciilor prestate de compania noastră, puteți folosi plata online, plata prin casierele de pe teren sau plata la casieriile companiei din aria de delegare. Mai multe detalii pot fi găsite accesând acest link.
 5. Sunt agent economic, dar nu generez cantități mari de deșeuri. De ce îmi trebuie contract de salubrizare?
  Deși cantitatea de deșeuri generată este mică, regulamentul de salubrizare obligă încheierea de contract pentru această categorie de servicii cu toți utilizatorii din aria de delegare. Nerespectarea acestei prevederi este considerată contravenție. De aceea, este importantă relația contractuală dintre toți utilizatori – agenți economici și operatorul de salubrizare.
 6. Cum pot colecta deșeurile separat?
  Am încercat să răspundem la întrebări legate de acest subiect în Ghidul de colectare separata, ce poate fi vizualizat/descărcat folosind acest link. De asemenea, sunt adunate informații scurte și în RECI-Dicționarul făcut de reprezentanții companiei folosind link-ul: https://comprest.ro/reci-dictionar/. Aceste materiale au fost traduse și în seria realizata in limbajul semnelor, ce poate fi găsită aici: https://comprest.ro/colectare-limbajul-semnelor-romanesc/
 7. Am deșeuri voluminoase. Cum pot să mă debarasez de acestea?
  Te rugăm să soliciți acest serviciu în scris, folosind adresa de email comprest@comprest.ro sau folosind formularele din pagina de CONTACT
 8. Cum pot obtine o reducere de pret pentru serviciul de salubrizare?
  Tarifele de salubrizare sunt aprobate prin hotărâre de consiliu local, în conformitate cu reglementările legale strict si limitativ prevăzute în ordinul privind normele metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor. De aceea, pentru acest serviciu nu se poate face vorbire de o reducere.
 9. Nu mai locuiesc la o adresa. Ce pot face pentru a nu mai plăti serviciul de salubrizare?
  Serviciul de salubrizare este un serviciu cu caracter de continuitate. De aceea, acesta se prestează în baza unui contract încheiat pe perioadă nedeterminată. Dacă totuși nu mai locuiești la o adresa, este necesar să ne notifici în scris acest aspect, iar apoi să ne transmiți periodic o dovadă în acest sens, mai exact facturile de la celelalte utilități (curent/gaz/apa).
 10. Sunt agent economic, dar urmează să încetez activitatea. Care este procedura de încetare a contractului cu operatorul de salubrizare?
  Daca activitatea ta încetează, este important să ne notifici în scris acest aspect, împreună cu dovada de la Registrul Comerțului care atestă încetarea activității.
 11. Am o pubela în chirie, însă aceasta s-a deteriorat. Cum procedez sa o înlocuiesc?
  Te rugam sa folosești formularul pus la dispoziție pentru a solicita înlocuirea recipientului sau transmite-ne solicitarea pe email, împreună cu numele, locația de consum și codul de client.
 12. Constat în teren deșeuri abandonate pe domeniul public. Cum procedez?
  Echipa noastră este pe teren, activă, însă nu putem fi peste tot. De aceea, te rugăm sa folosești formularele puse la dispoziție pentru sesizarea oricăror neconformități de pe teren.