Categorii
Activitatea companiei

PROGRAMUL OPERATORULUI ÎN PERIOADA 30.11-03.12.2023

Echipa de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile va fi pe teren, conform graficului, pe întreaga arie de delegare a operatorului, fără modificări în perioada indicată.

Casieriile societății vor fi închise în perioada 30.11 – 03.12.2023.

Biroul contracte și relații cu clienții nu va avea activitate în perioada 30.11 – 03.12.2023.

Colectarea altor tipuri de deșeuri se va desfășura în data de 30.11.2023, iar apoi, din data de 04.12.2023 se va reveni pentru onorarea comenzilor înregistrate.

Pentru solicitări urgente pentru perioada indicată, rămânem la dispoziție la numărul de telefon al dispeceratului Comprest 0268 516 871.

Categorii
Amenajare pârtii

DESCHIDEREA SEZONULUI DE SKI

În data de 30 noiembrie 2023, se va deschide sezonul de ski în Poiana Brașov. Datorită temperaturilor scăzute și precipitațiilor sub formă de ninsoare, dar și muncii neîntrerupte a echipei din Poiana Brașov, toate pârtiile sunt amenajate, stratul de zăpadă ajungând până la aproximativ 30 cm, condițiile de desfășurare a sporturilor de iarnă fiind excelente.

Categorii
Deszăpezire

COD GALBEN DE PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE NINSOARE

De la debutul precipitațiilor sub formă de ninsoare, echipajele de deszăpezire acționează pe toate arterele principale ale orașului. În acest moment toate drumurile sunt practicabile în condiții de iarnă. Vă reamintim să nu porniți la drum în perioada codului galben, decât pentru situații urgente și numai în condițiile în care autovehiculul este echipat corespunzător.

Menționăm că avertizarea cu cod galben de precipitații este valabilă pana mâine la ora 16.

Categorii
Deszăpezire

Debutul sezonului de deszăpezire

Astăzi este prima zi cu precipitații sub formă de ninsoare, echipajele operatorului intervin de la debutul fenomenelor meteo pentru asigurarea viabilității drumurilor din Brașov.
Mulțumim tuturor participanților la trafic care au trecut deja la echiparea autoturismelor cu cauciucuri de iarnă.
Patrulând prin oraș, observăm că numeroase autovehicule rulează cu cauciucurile de vară.

În acest caz vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare pentru a nu împiedica acționarea echipajelor de deszăpezire.

Categorii
LOCURI DE MUNCĂ

ANGAJĂM

Suntem în căutare de coleg pentru postul de funcționar economic.

Dacă ești interesat sau cunoști pe cineva ce se potrivește acestui post, poți găsi mai multe informații pe site-ul https://comprest.ro/cariere.

CV-ul poate fi transmis:

 • online, pe site-ul www.comprest.ro/cariere
 • online, folosind adresa de e-mail comprest@comprest.ro
 • fizic, la sediul companiei din Brașov, str Vlad Tepes nr 13
Categorii
Evenimente

DELEGAȚIE LA FABRICA DE PRODUCȚIE AL BUCHER MUNICIPAL

În perioada 26-28 septembrie 2023, directorul general al companiei, Alexandru Tănase, a participat la o vizită organizată la fabrica de producție din Letonia al Bucher Municipal, unde au fost prezentate soluții de ultimă generație pentru desfășurarea activitățiii de salubrizare urbană și managementul resurselor alternative. Reprezentanții participanți în această delegație au vizualizat producția și testarea modelelor de măturătoare mecanizate și multifunctionale ( măturători și utilaje de deszapezire ) de mici și mari dimensiuni atat pe combustie clasică, dar și noile generatii de utilaje electrice.
Bucher Municipal este unul dintre furnizorii de top de echipamente destinate salubrizării, definite prin eficiență, durabilitate și inovație, aplicând cele mai noi tehnologii pentru a contribui la un mediu echilibrat ecologic. 
Apreciem oportunitatea de a fi prezenți în cadrul acestei expuneri a noutăților ce susțin viziunea și misiunea companiei COMPREST.

Categorii
Activitatea de salubrizare Curatenia de toamna

CAMPANIA DE CURĂȚENIE DE TOAMNĂ 2023

Începând cu data de 25.09.2023, operatorul de salubrizare COMPREST SA derulează campania de curățenie de toamnă etapizat în toate cartierele, intervenind cu activități specifice de salubrizare, după următorul grafic.

Va reamintim că în cadrul campaniei de curățenie de toamnă, pe domeniul public sunt amplasate recipiente de mari dimensiuni, destinate depozitării deșeurilor voluminoase din gospodării, precum mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice, care sunt preluate pe fluxuri separate de către operatorul autorizat pentru colectarea acestora.

Categorii
Campanii de informare

CAMPANIE DE INFORMARE și EVALUARE A DEȘEURILOR RECICLABILE – BOD

În perioada 28.08-11.09.2023 a avut loc în localitatea Bod o campanie de informare și evaluare a deșeurilor reciclabile precolectate de utilizatori pe fracții.

Această campanie a cuprins 3 etape:

 • readucerea în atenția utilizatorilor câteva informații scurte despre colectarea corectă a deșeurilor prin pliante informative
 • evaluarea deșeurilor reciclabile precolectate de utilizatori
 • verificarea comportamentului utilizatorilot care în etapa 2 nu au precolectat deșeurile corect.

Campania s-a desfășurat pe 3 străzi din localitate și a adus îmbunătățiri în obiceiurile de colectare ale utilizatorilor chiar și de la o etapă la alta.

Felicitări tuturor membrilor comunității bodene ce depun eforturi pentru colectarea corectă a deșeurilor reciclabile. Implicarea fiecăruia din noi este importantă.

Categorii
Curatenia de toamna

CAMPANIE DE CURĂȚENIE DE TOAMNĂ – COMĂNA

În perioada 11-15.09.2023, în comuna Comăna va avea loc campania de curățenie de toamnă. În cadrul acestei campanii, în 4 puncte din comună vor fi amplasate recipiente de mari dimensiuni, destinate colectării deșeurilor voluminoase: mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeuri electrice și electronice. Acestea pot fi utilizate de către comunitatea locală cu titlu gratuit.

Categorii
Activitatea companiei Activitatea de salubrizare

MĂTURĂTOARE ELECTRICE DESTINATE SALUBRIZĂRII PIEȚELOR AGROALIMENTARE DIN MUNICIPIUL BRAȘOV

În dotarea COMPREST s-au adăugat începând de astăzi 3 măturătoare electrice, independente și 100% nepoluante destinate activității de salubrizare a piețelor agroalimentare din Municipiul Brașov. Acestea asigură acționarea într-o zonă de 6500 m2 într-o singură oră.

Investiția a avut în vedere dorința operatorului de a îmbunătăți rezultatele companiei, dar și de a veni în întâmpinarea provocărilor din activitatea colegilor noștri, ce ating standarde ridicate de curățenie în aria piețelor agroalimentare. De asemenea, impactul nefavorabil asupra mediului este diminuat considerabil prin limitarea degajării de poluatori (praf/noxe ș.a.m.d).

Categorii
Activitatea companiei

DETALIERE FACTURĂ – ce înseamnă elementele de pe factura COMRPEST?

Factura de salubrizare emisă de operatorul COMPREST pentru serviciile de colectare a deșeurilor a căpătat un alt format începând cu data de 01.01.2023. Dacă înainte era menționat pe factură doar 1 element – tariful de colectare, începând cu luna ianuarie tariful a fost detaliat, conținând 3 elemente:

 • Tarif colectare separată și transport separat deșeuri menajere 
 • Cheltuieli contribuție economie circulară 
 • Tarif depozitare deșeuri menajere 

Ce reprezintă fiecare dintre aceste elemente?

 1. Tarif colectare separată și transport separat deșeuri menajere = tariful perceput pentru colectarea fracției de deșeu menajer (rezidual sau nereciclabil), tarif ce acoperă cheltuielile operatorului pentru prestarea acestui serviciu. Fracția reciclabilă se colectează cu titlu gratuit în întreaga arie în care operatorul este delegat. 
 2. Cheltuieli contribuție economie circulară, respectiv cheltuielile de mediu (Taxa de mediu), ce devin venit al Administrației Fondului pentru Mediu
 3. Tariful de depozitare deșeuri menajere = sumă pe care firma de salubrizare o achită pentru depozitarea deșeurilor spre operatorul ce adminsitrează rampa ecologică. 

Toate cheltuielile mai sus menționate erau achitate de toți utilizatorii și pânâ în prezent, însă, începând cu luna ianuarie, ele au fost prezentate detaliat pe factură, în scopul unei mai bune informări a cetățenilor cu privire la destinația costurilor efective pentru colectare, astfel cum este prevăzut și în legislația în vigoare, respectiv OUG 133/2022, art V, alin (1).

Categorii
LOCURI DE MUNCĂ

ANGAJĂM

Suntem în căutare de colegi pentru activitatea de Semnalizare Rutieră, după cum urmează:

 • Operator deservent mașină de marcaj rutier;
 • Lăcătuș mecanic;
 • Muncitori pentru activitatea de marcaje rutiere (vopsitor industrial, muncitori necalificați)

Dacă ești interesat sau cunoști pe cineva ce se potrivește acestui post, poți găsi mai multe informații pe site-ul https://comprest.ro/cariere.

CV-ul poate fi transmis:

 • online, pe site-ul www.comprest.ro/cariere
 • online, folosind adresa de e-mail comprest@comprest.ro
 • fizic, la sediile companiei din Brașov, str Vlad Tepes nr 13 sau str Mica nr 21.
Categorii
Activitatea companiei

ACTIVITATEA COMPREST ÎN PERIOADA 14-17 aprilie 2023

 • COLECTAREA DEȘEURILOR se va desfășura conform graficului obișnuit, fără modificări în perioada menționată.
 • Casieriile din întreaga arie de delegare, precum și birourile de relații cu clienții vor fi închise în zilele 14-17.04.2023, urmând ca activitatea să revină la programul obișnuit începând cu data de 18.04.2023.

Pentru solicitări urgente în perioada indicată, rămânem la dispoziție la numărul de telefon al dispeceratului 0268 516 871.

Categorii
Uncategorized

MODIFICAREA TARIFULUI DE DEPOZITARE

Începând cu data de 01.05.2023, vă aducem la cunoștință majorarea componentei de depozitare din factura emisă de operatorul de salubrizare în conformitate cu notificarea Depozitului Ecologic zonal Brasov nr. 671/16.03.2023 privind majorarea tarifului de depozitare incepand cu data de 01.04.2023. Aceste informații se vor regăsi și în următoarea factură emisă.

Categorii
LOCURI DE MUNCĂ

ANGAJĂM!

Suntem în căutarea unui conducător auto profesionist pentru autospeciala măturătoare mecanizată. Dacă ești interesat sau cunoști pe cineva ce se potrivește acestui post, poți găsi mai multe informații pe site-ul https://comprest.ro/cariere.

CV-ul poate fi transmis:

 • online, pe site-ul www.comprest.ro/cariere, folosind formularul
 • online, folosind adresa de e-mail comprest@comprest.ro
 • fizic, la sediile companiei din Brașov, str Vlad Tepes nr 13 sau str Mica nr 21.
Categorii
Deszăpezire

COD GALBEN DE PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE NINSOARE

Întrucât municipiul Brașov se află în continuare sub cod galben de precipitații sub formă de ninsoare, readucem în atenție faptul că operatorul de deszăpezire intervine în vederea întreținerii arterelor principale, cu intervenție etapizată și în cartiere și străzi secundare, dar și punctual la solicitările înregistrate în dispecerat. Totodată, se acționează pentru prevenirea și combaterea poleiului în funcție de evoluția condițiilor meteorologice dimineața și seara.

De asemenea, echipele intervin cu prioritate pentru curățarea zăpezii în zona stațiilor RAT, trecerilor de pietoni, spitale, școli și instituții publice.

Categorii
Deszăpezire

COD PORTOCALIU DE PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE NINSOARE ȘI VISCOL

Mulțumim echipelor ce au depus astăzi eforturi intense, în ciuda codului portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare și viscol, și au menținut căile de rulare și trotuarele în siguranță. Acțiunea de deszăpezire a beneficiat de un număr de utilaje peste așteptări, datorită mobilizării echipelor de suport tehnic ce au asigurat posibilitatea suplimentării efectivelor, echipând în timp record utilajele pentru a crește forța de intervenție.

De asemenea, mulțumim și personalului ce a intervenit pentru curățarea manuală a stațiilor RAT, a zonelor de acces în instituții și trecerilor de pietoni.

Apreciem și suportul comunității locale. Întrucât municipiul Brașov este în continuare sub cod portocaliu de precipitații, vă rugăm să vă asigurați că permiteți accesul utilajelor de deszăpezire în trafic, pentru a putea interveni eficient în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că mașinile sunt parcate doar în zonele special amenajate, pentru a nu bloca acțiunea echipajelor.

Categorii
Deszăpezire

COD GALBEN DE PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE NINSOARE

Având în vedere codul galben de precipitații sub formă de ninsoare, operatorul de deszăpezire a intervenit cu operațiuni specifice de prevenție și se acționează și la această oră cu prioritate pe arterele principale. Echipele de curățenie asigură accesul pentru stațiile RAT, treceri de pietoni și instituții publice.

Categorii
Curatenia de primavara

CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ – săptămâna 5

Activitatea curățeniei de primăvară se va desfășura în săptămâna 5, în funcție de condițiile meteorologice, în zonele Florilor / Craiter / Triaj / Astra / Scriitorilor / Noua și Răcădău.

În categoria deșeurilor voluminoase, ce pot fi depozitate în recipientele de mari dimensiuni se încadrează: piese de mobilier, covoare, canapele/paturi, obiecte sanitare, obiecte mari de folosință îndelungată precum calorifere, uși, tocuri de uși/geamuri. Este interzisă utilizarea containerelor de mari dimensiuni pentru deșeuri menajere (reziduale sau reciclabile), rezultate din construcții, vegetale, periculoase sau electrice.

Categorii
Curatenia de primavara

CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ – săptămâna 4

Săptămâna 4 din campania de curățenie de primăvară va continua, în funcție de condițiile meteo, în zonele Brașovul Vechi, Astra și Florilor.

Ca parte a acestei campanii, au fost amplasate recipiente de mari dimensiuni destinate colectării deșeurilor voluminoase: obiecte de mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată.

Deșeurile vegetale și deșeurile din construcții se colectează pe flux separat de către operatorul de salubrizare, contracost.