Categorii
Evenimente

Informare și conștientizare – Săptămâna altfel

Astăzi, 02.03.2023, la invitația Colegiului Național Nicolae Titulescu, am desfășurat activități de informare privind colectarea separată a deșeurilor, în cadrul „Săptămâna altfel”.

Acțiunea a avut ca obiectiv informarea tinerilor din clasa aXa privind colectarea corectă a deșeurilor, oferind detalii despre fluxul deșeurilor pe care acestea îl parcurg din momentul colectării până în momentul reintroducerii în procesul de producție. Apoi, cu ajutorul informațiilor transmise, elevii au putut concura, pe echipe, într-un quiz cu întrebări despre reciclare, dar și-au folosit apoi și talentele, compunând texte și desene ce reflectau dorința lor de a avea impact asupra mediului înconjurător, începând cu acțiuni concrete, atât acasă, dar și la școală.

Considerăm implicarea tinerilor esențială pentru schimbări pe termen lung, dar suntem convinși că implicarea tuturor este valoroasă. De aceea, suntem deschiși să susținem orice inițiativă de informare și conștientizare a utilizatorilor din aria de delegare a operatorului privind colectarea corectă a deșeurilor, dar și a motivelor pe care le pot lua în calcul să își însușească obiceiuri prietenoase cu mediul, cum ar fi timpul necesar degradării deșeurilor depozitate necontrolat în natură, precum și faptul că eforturile nu sunt inutile, ci orice aport are rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *